ФОТОПЛЕНЕРИ

"ЦВЕТОВЕТЕ НА РИЛА – ЕСЕН В СЪРЦЕТО НА ПЛАНИНАТА" - ЕДИН ФОТОПЛЕНЕР С ТОДОР ЯНКОВ Ф.Х.


"ЦВЕТОВЕТЕ НА РИЛА – ЕСЕН В СЪРЦЕТО НА ПЛАНИНАТА" - ЕДИН ФОТОПЛЕНЕР С ТОДОР ЯНКОВ Ф.Х.

19 - 21 Октомври 2012 г. 

 

През 2011 г. с провеждането на пленера "Очите на Рила", започнахме една поредица от високопланински фотопленери заедно с най-добрия български фотограф пейзажист, планинар и "Професионален любител на природата" - Тодор Янков ф.х. Сега отново заедно с него и със сътрудничество с ПП "Рилски манастир" Ви каним да участвате в предстоящия фотопленер "Цветовете на Рила - Есен в сърцето на планината". Заедно с ПП "Рилски манастир" планираме това мероприятие да е част от серия фотографски пленери посветени на природата в Рила планина, които ще провеждаме в различни сезони на годината. Допълнително ще обавим и фотоконкурс за най-добрите кадри направени по време на пленерите, като разбира се планираме да отпечатаме най-красивите пейзажи в една изложба, която да покажем в различни градове на България като Благоевград, Дупница, София, Бургас и др. Почетен участник в този пейзажен пленер ще бъде авторът на много обикновени и инфрачервени панорами, основателя на страницата http://www.gigapano.eu, нашия гост от Полша - Марек Чарнецки.

 

Организатори:

 • Фото Клуб „Осмо Изкуство"
 • Природен парк "Рилски манастир"

Със съдействието на:

 • Фотографски Системи ООД
 • АртЕкспрес - широкоформатен фотографски, fina-art, рекламен печат и рамкиране

 

ПРОГРАМА

19.10.2012 - ПЕТЪК

11:00 - 12:00 - Пристигане и настаняване на участниците в хотел "Горски кът".

12:00 - 12:30 - Акредитиране на участниците в пленера
12:30 - 13:30 - Време за обяд - в ресторанта на хотел "Горски кът".
13:30 - 18:00 - Разходка и снимки в района на "Природен парк Рилски манастир" по маршрут - Информационен център на ПП "Рилски манастир - р. Илийна - Буково Бърдо и обратно - с водачи Тодор Янков ф.х. и Камен Гълъбов - експерт гори в ПП "Рилски манастир".

18:00 - 19:00 - Презентация - "Запознаване с ПП "Рилски манастир"; насоки къде и какво може да се снима - природни забележителности и интересни места; подходящо време за снимане или кога и къде огрява слънцето" - лектор Камен Гълъбов, експерт гори в ПП "Рилски манастир"

19:00 - 20:00 - Слайдшоу презентация - "Нейно Величество Природата - уникалният  Художник, чийто творби заснемаме ..." - лектор Тодор Янков ф.х.

20:00 - Вечеря в ресторанта на хотел „ Горски кът", при желание на участниците, може да бъде организирано слайдшоу с кадри заснети през деня или прожекция на портфолиа  на участниците в пленера.

 

20.10.2012 СЪБОТА

Между 4:00 и 7:00 ч. - За желаещите и имащи възможност участници в пленера - Снимане на изгрева на слънцето над скалите на Кирилова поляна - посочените часове са ориентировъчни и ще бъдат уточнени за участниците в пленера вечерта на 19 октомври 2012г.

07:30 - Потегляне към Кирилова поляна - възможни крайни дестинации - Сухото езеро, Кота 2000, местност "Явора". На "Кирилова поляна" ще оставим колите и ще продължим пеша или с високопроходим транспорт.

През целия ден - време за разходка в планината и снимки.

Възможност за обяд - в заведенията в местността "Кирилова поляна" или със сух пакет, който желаещите да не се връщат за обяд на "Кирилова поляна" могат да заявят  на 19 септември вечерта при организаторите на пленера.

Предложение от Тодор Янков за времето от обяд до вечерта - снимачен следобед по поречието на река "Рилска".

Около 18:00 - прибиране в хотела.

18:00 - 19:00 - Представяне и демонстрация на новите модели 46 мегапикселови фотокамери Sigma DP1 Merrill, Sigma DP2 Merrill, Sigma SD1 Merrill - Информационен център на ПП "Рилски манастир"

19:00 ч. Слайдшоу и обсъждане на кадрите - Информационен център на ПП "Рилски манастир"

 

21.10.2012 НЕДЕЛЯ

Ранно ставане и търсене на възможности за снимане на изгрева на слънцето над Рила планина заедно с Тодор Янков - нашият водач в това фотографско изследване на творенията на Нейно Величество Природата.

08:00 - Потегляне в посока с. Пастра - местност Елата (Черешата).

09:00 - 12:30 - Време за разходка и снимане - Посещение на Скалните феномени "Стобски пирамиди" - по фотографския маршрут на нашия лектор Тодор Янков.

12:30 - 14:00 - прощален обяд в заведение в района и закриване на пленера.

14:00 - Отпътуване

 

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Краен срок за записване - 14 октомври 2012 година - неделя.

Краен срок за плащане - 15 октомври 2012 година - понеделник.


Желаещите да участват в пленера, трябва да попълнят онлайн формата за записване и в  тридневен срок да направят предплащане в размер на поне 50% от таксата за участие, след което ще получат потвърждение, че заявката им е приета.

 

Срок за записване и заплащане на 100% такса участие: 15 октомври 2012 год., или до изчерпване на местата.

 

Записването може да стане ОТ ЛИНКА В КРАЯ НА ТАЗИ СТРАНИЦА НАД СНИМКИТЕ!

 

Цена за участие в пленера: 90 лв.

 

Плащане: по банков път по сметка:

СДРУЖЕНИЕ "ФОТОКЛУБ - ОСМО ИЗКУСТВО"
БАНКА ДСК
IBAN: BG50STSA93000019506472
BIC: STSABGSF

 

ЗАПЛАЩАНЕТО НА 100% ОТ СУМАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДО 15 октомври 2012 год!

 

 

ОТСТЪПКИ:

При записване за участие в повече от едно мероприятие едновременно, участникът ползва отстъпка в размер на 10% от общата сума формирана от таксите за участие за събитията, за които се е записал. 

 

 

Цената включва: 

 • 2 нощувки със закуска в хотел "Горски кът"
 • Транспорт на участниците с високопроходими автомобили по някои от маршрутите на пленера
 • Участие в пленера с право на ползване на всички екстри, които са осигурени за участниците.

Цената е за настаняване в двойна стая в х-л "Горски кът" При настаняване на сам човек в стая доплащането е 50 лв. на човек за целия период на пленера.

 

Цената не включва:

 • Транспорт 
до ПП "Рилски манастир"
 • Обеди и вечери
 • Лични разходи

Преференции:

 • Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му в пленера.
 • Участниците в пленера ще могат да пробват обективи и фотокамери SIGMA. Продуктите на Sigma са предоставени за пленера с любезното съдействие на официалния дистрибутор - фирма Фотографски системи ООД.
 • Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.
 • Демонстрационната техника ще бъде раздадена на 19.10.2012 по време на акредитирането, като е необходимо да се върне най-късно до 12:30 часа на 21.10.2012.
 • Ваучер за отстъпка за широкоформатен печат, рамкиране и паспартиране от АртЕкспрес.
 • Ваучер за 5% отстъпка за покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% за покупка на продукти Lowepro от Фотографски системи ООД - официален дистрибутор на Sigma, Lowepro както и на фотографските продукти на Dedolight.

 

Подробности за местата и маршрутите на пленера:

 

Р. Илийна

http://bg.wikipedia.org/wiki/Илийна_река

http://bgglobe.net/bg/objects/view/5137/Природен-парк-Рилски-манастир-Регион-Рила

 

Местност "Кирилова поляна и Местност "Сухото езеро"

http://www.naplanina.info/article/1029/

http://www.parkrilski-manastir.com/viewarticle.php?article=103

 

С. Пастра

http://bg.wikipedia.org/wiki/Пастра

 

Авторски права
Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.

 

Забележка
Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на пленера.

 

За повече информация:

Светослав Драгиев:   0888 307 515

 

Фотография: Тодор Янков ф.х.