ФОТОПЛЕНЕР „ ЦВЕТОВЕТЕ НА ЕСЕНТА – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ “

ФОТОПЛЕНЕР
„ЦВЕТОВЕТЕ НА ЕСЕНТА – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“

Здравейте Приятели,
Каним ви на един фотографски пленер, като този път имаме амбицията да проведем едно наистина фотографско мероприятие – По идея и със съдействието на Илиян Илиев, който може би много от вас познават. Илиян е човека, който познава района на Белоградчик и белоградчишките скали много добре и неведнъж ни е показвал негови кадри от района. С негова помощ участниците в този фотопленер ще могат да открият своята локация сред скалите и да направят своята фотография. Надяваме се, по време на вечерните прожекции да видим различни гледни точки и интерпретации на цветната есен в района на Белоградчишките скали.

ЗАПИСВАНЕ

 

Пленера е чисто фотографски, не предвиждаме организирани посещения на туристически обекти или екскурзоводско обслужване. Всички участници са свободни да изберат подходяща за тях позиция за снимане или да се включват в групи, както и напълно индивидуално да направят обиколка на скалните комплекси и да практикуват любимият им тип фотография.

Ще се разделим на две групи, пристигналите в четвъртък и до обяд в петък, и втора група – пристигналите в петък след 14:00 ч. Всички участници ще получат указания за възможните маршрути, докъде могат да стигнат с обикновен автомобил, и в какви посоки и за колко време могат да се придвижват пеш. За всички участници се препоръчва да имат челници, тъй като е възможно да се увлекат по вечерната и нощна фотография, дори и да не са я планирали. Бихме искали и да отправим предупреждение към всички – бъдете особено внимателни по скалите и не приближавайте наклони и ръбове – скалите са изключително хлъзгави при влажно и мокро време, а при наличие на мъгла, дори отчасти невидими надолу. Ако не се чувствате сигурни и уверени в подготовката си, изберете по-лесни позиции или просто се разходете по маршрутите, дори там има достатъчно елементи за есенна фотография.

Възможности за 3-4 часови разходки – Стакевски водопад в есенна премяна, местността Збегове над село Дъбравка, пещера Магурата, есенни заигравки във вировете на Гардата преди село Протопопинци или каньона при ВЕЦ Фалковец, пешеходен преход по обиколната пътека на Белоградчишката крепост, пешеходен преход до пещерата Лепеница. Всички места предлагат възможности за индивидуален поглед към есенните багри и неповторимите форми на Белоградчишките скали.
Извън строго пейзажната фотография можете да намерите възможности за снимане в селата наоколо – параклисът с богомилските символи в село Праужда, подобният на него параклис в село Търговище, редица обредни кръстове, улична фотография.

Искаме да предизвикаме творчеството у вас, и поради това бихме искали активно да участвате в дискусията и обсъждане на възможностите, след като се запознаете с предложените от нас локации, по време на лекционната част първата вечер, 02.11.2023. За повече подробности, моля, прочетете пълната програма.

ПРОГРАМА

2 ноември – четвъртък

След 14:00 ч. – Пристигане и акредитация в Хан Мадона.
16:00 – 17:00 ч. – Възможност за самостоятелни разходки и запознаване с околностите. Фотография в режимно време – залез (17:19), златен час, син час.
17:00 - 18:00 ч. – Представяне на нови модели обективи Sigma за безогледални системи:
– Нови обективи за Fujifilm X Mount - Sigma 23mm F1.4 DC DN Contemporary и Sigma 100 – 400 mm F 5 – 6.3 DG DN Contemporary
– Първият в света ултра-широкоъгълен и супер-светлосилен обектив за безогледални пълноформатни системи Sigma 14 mm F1.4 DG DN
– Sigma “I” Series - нови компактни прайм обективи – Sigma 50mm F2.0 DG DN Contemporary и Sigma 17mm F2.0 DG DN Contemporary

Други обективи Sigma представени на пазара през 2023 година:

– Sigma 60-600mm F4.5-5.6 DG DN Sports, Sigma 50/1.4 DG DN Art
– Първите обективи Sigma за система Nikon Z – 16 mm F1.4 DC DN Contemporary, 30 mm F1.4 DC DN Contemporary и 56 mm F1.4 DC DN Contemporary

Презентацията ще се проведе в ресторанта на хотела.

18:30 - 19:30 ч.Лекционна част – кратка презентация за ориентировка кое къде е, най-известните скали и комплекси, възможни локации и точни позиции, с кратки примери.

Обсъждане – дискусия, планиране, указания. Презентация – Илиян Илиев. Указания и практически съвети за дневна и нощна пейзажна фотография можете да получите и от Александър Иванов – Мастерал.

20:00 ч. – Вечеря. По време на вечерята ще очакваме да се групирате и ще получите указания и насоки за следващия ден.

Възможност за нощна фотография.

Програмата на фотопленера може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия и възникването на други фактори независещи от организаторите!

ЗАПИСВАНЕ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Цена

Цена за участие – цена 123 лв. с ДДС.

Местата за участие във Фотопленера са ограничени и попълването им става по реда на подаването на заявка и заплащане на такса участие. Желаещите да участват, трябва да попълнят онлайн формата за записване и да направят плащане на таксата за участие, след което ще получат потвърждение, че заявката им е приета.

В таксата за участие във Фотопленера не са включени:
- нощувки, храна и транспорт.

Възможност за нощувки – Хан “Мадона” Белоградчик.

Цена за нощувка със закуска при настаняване в двойна стая: 40 лв. на човек на вечер

Цена за нощувка със закуска при настаняване в единична стая: 55 лв. на човек на вечер

Разходите за нощувки, храна, транспорт и допълнителни услуги се заплащат от участниците на място, директно към съответния доставчик на услугата.

Авторски права

Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на Sigma Фото Фест си запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама.

За повече информация:

02 444 26 61 – Фотоклуб Осмо изкуство, Фотографски системи

Кадрите в галерията са дело на инициатора за провеждането на този фотопленер и лектор - Илиян Илиев.

ГАЛЕРИЯ