ФОТОПЛЕНЕРИ

ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" - СВЕТЛИНА, ПОРТРЕТИ, ПЕЙЗАЖИ И ФОЛКЛОР В РАЙОНА НА ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ – С. МУГЛА

ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ"

СВЕТЛИНА, ПОРТРЕТИ, ПЕЙЗАЖИ И ФОЛКЛОР

В РАЙОНА НА ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ - С. МУГЛА

5 - 7 Май 2018 г.

Организатори:

Сдружение "Фото Клуб „Осмо Изкуство"

ТА "Стил Травeл"


Със съдействието на:

Dedolight

Фотографски системи - официален представител на Sigma, Dedolight, Lowepro,Joby, BlackRapid и Lenscoat за България

Photo Shop BG - партньор на Фотоклуб "Осмо изкуство" за програмата Клубни карти

 

В разгара на пролетта, на Гергьовден, Ви каним да участвате с нас в един фотографски пленер посветен на Светлината, Портретната и Пейзажната фотография сред природата на Западните Родопи и Автентичния Фолклор. В района на "Забравените Родопи" ще имаме възможност да се разходим по невероятно красиви и забравени от цивилизацията селца и местности. Високо в планината ще организираме и фотосесия сред природата, заедно с автентични изпълнители на родопски фолклор, които освен, че ще ни радват с невероятните си изпълнения ще влязат и в ролята на модели за нашите снимки. Благодарение на предоставеното от Dedolight осветление ще имаме възможност да изградим мобилно студио сред природата, в което ще снимаме нашите модели - изпълнителите от Битовата група за автентичен фолклор  към НЧ "Г. Стайков" от с. Мугла. За да бъдат нашите снимки максимално добри, ще имаме на разположение и много ART обективи от Sigma. Консултанти за всички творчески и фотографски въпроси по време на фотопленера и фотосесията сред природата ще бъдат Владетелите на Светлината Генчо Петков ф.х. AFIAP и Лили Кръстева - консултат по осветлението, осветител и оператор от Dedolight. 

 

ПРОГРАМА

05 май - Събота

12:00 - 14:00 - Пристигане и настаняване на участниците.
14:00 - 15:00 - Акредитиране на участниците в пленера - ресторанта на х-л "Мугла"

15:00 - 17:00 - Свободно време за снимки и разходки в района на с. Мугла. За заинтересуваните - запознаване с осветлението Dedolight - специфики, предимства и методи на използване - ресторанта на х-л "Мугла".

Около 17:00 - Потегляне от село "Мугла" към махалата Касъка. 

19:00 - 21:00 Фотосесия и импровизиран концерт на открито с Битовата група за автентичен фолклор към НЧ "Г. Стайков" от с. Мугла. Целта е по залез слънце и в режимно време да сме на високи позиции в планината над махала "Касъка". Там, на фона на невероятните родопски гледки ще се насладим и ще заснемем изпълненията на фолклорните изпълнители. Осветлението за фотосесията ще бъдат най-модерните комплекти преносими LED прожектори на Dedolight. За подреждане на осветлението ще ни помага Лили Кръстева - професионален осветител и оператор от Dedolight. Художествен директор на фотосесията - Генчо Петков ф.х. AFIAP, фотограф на годината VOUBS.

Късно вечерта - Прибиране в селото.

 

06 май - Неделя

08:00 - 12:00 - Offroad обиколка по маршрут: с. "Мугла" - с. "Чамла" - местност "Чаирите" - с. "Мугла". При възможност ще стигнем и до местността "Пияната гора".

Offroad обиколката не е включена в таксата участие за пленера и се заплаща допълнително. Желаещите да се включат в offroad обиколката, трябва да заявят това при записването за пленера, като отбележат желанието си в полето "Забележка". 

Около 13:00 - Прибиране в селото.

Следобяд:

Възможност за фоторазходка до "Казанджи дере" - "Казанджи дере" всъщност е едно малко дере, обвито цялото в скална маса, където с течение на годините са се образували малки водопадчета, а те са издълбали дупки в самата скала. Тези дупки, които са  дълбоки около 1,50 метра и много приличат на казани, откъдето идва и името на този резерват.

Около 19:30 - Възможност за фотография в режимно време.

Възможност за нощна фотография в околностите на с. Мугла.

 

07 май - Понеделник

09:00 - 12:30 Свободно време за разходки и снимки в района на село Мугла.

Около 14:30 - Закриване на пленера и отпътуване

 

ОСИГУРЕНА ТЕХНИКА ОТ DEDOLIGHT, SIGMA И ФОТОГРАФСКИ СИСТЕМИ

DEDOLIGHT - ОСВЕТЛЕНИЕ

Комплект ЛЕД фокусиращи прожектори 20W

Комплект ЛЕД фокусиращи прожектори 40W

Комплектите включват: прожектори - 3 бр., стативи, захранване, клапи, софтбоксове, projection attachment (прожекции за фон), гобо комплекти (6 различни) и стативи.

 

SIGMA - ОБЕКТИВИ ОТ СЕРИИТЕ ART И CONTEMPORARY

Моделите на осигурените обективи са подбрани така, че сред тях да има подходящи фокусни разстояния за портретна, репортажна, пейзажна и нощна фотография.

За снимащите с пълноформатни безогледални фотокамери Sony на разположение ще има адаптер Sigma MC-11, адаптиращ на 100% обективи на байонет Canon към Sony E-байонет.

12-24/4 DG HSM, 18-35/1.8 DC HSM, 50-100/1.8 DC HSM, 135/1.8 DG HSM, 85/1.4 DG HSM, 50/1.4 DG HSM, 35/1.4 DG HSM, 24/1.4 DG HSM, 20/1.4 DG HSM, 14/1.8 DG HSM, 24-70/2.8 DG OS HSM, 24-35/2 DG HSM, 24-105/4 DG OS HSM, Mount Converter MC-11, 30/1.4 DC DN.

 

Повече информация за местата през които ще премине off-roadобиколката на 6 май 2018 г. може да прочетете на следните адреси:

с. "Мугла"

http://bg.wikipedia.org/wiki/Мугла

http://www.bulgariainside.com/bg/articles/Село-Мугла/848/index.html

с. "Чамла"

http://vbox7.com/play:e3a6d55c

местност "Чаирите"

http://chairi.com/zabelegitelnosti%20bg/index.html

http://www.ekskurzii.com/bulgaria/1-prirodni-zabelejitelnosti/287-zapadni-rodopi-mestnost-chairite.html

Повече информация за "Казанджи дере" може да прочетете на следните адреси:

http://www.pepatabakova.com/Articles/view/218

http://vbox7.com/play:252a0f6d&start=13

 

Препоръчителна екипировка:

Снимачна техника (фотоапарат, обективи), статив, дистанционно, поляризационни и неутрално сиви филтри, туристически обувки и дрехи.

 

ЗАПИСВАНЕ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Местата за участие в пленера са ограничени и попълването им става по реда на подаването на заявка и заплащане на такса участие. Желаещите да участват в пленера, трябва да попълнят онлайн формата за записване и в тридневен срок да направят предплащане на таксата за участие в мероприятието, след което ще получат потвърждение, че заявката им е приета. Местата са ограничени!

 

Желаещите да се включат в offroad обиколката на 06.05.18 трябва да заявят това, като отбележат изрично желанието си, вписвайки текста "OFFROAD"в полето "Забележка" на формата за записване. Цената на offroad обиколката е 40 лв. на човек, заплаща се на място на хотела, и не е включена в таксата участие в пленера.

 

Такса участие в пленера - 99 лв. 

Такса за участие за членове* на фотоклуб "Осмо изкуство" - 89 лв.

* Членове на фотоклуб "Осмо изкуство" - притежатели на клубна карта или участвали в предишни мероприятия) 

 

В таксата за участие в пленера не са включени:

- нощувки, храна и транспорт. Възможност за нощувки - хотел "Мугла" и къщи за гости в селото. Нощувките в хотел "Мугла" са с включена закуска и са в размер на 40 лв. на човек (за настаняване в двойни и тройни стаиза целия период на пленера. Заплащат се на място на хотела. 

- На 07.05.2018 г. от 20,30 ч. в ресторанта на х. "Мугла" ще бъде организирана Празнична вечеря по случай Гергьовден и 7 години от основаването на Сдружение "Фотоклуб Осмо изкуство". За менюто на празничната вечеря нашите домакини от хотел "Мугла" ни предлагат гергьовденско агне. Цената на порцията ще е 20 лв. Желаещите да се опитат от специалното меню трябва да посочат това в полето "Забележка" във формата за записване.

- офроуд разходка - 40 лв. на човек заплаща се на място в хотел "Мугла".

Разходите за нощувки, храна, транспорт и допълнителни услуги (в т.ч.  офроуд разходка) се заплащат от участниците на място, директно към съответния доставчик на услугата. 

 

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ
Краен срок за подаване на заявка за участие - 3 май 2018 година.
Краен срок за заплащане на 100% таксата за участие - 4 май 2018 година.

ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА!

 

Записването може да стане ОТ БУТОНА "ЗАПИСВАНЕ" В КРАЯ НА ТАЗИ СТРАНИЦА НАД ГАЛЕРИЯТА! 

 

Плащане на таксата участие в пленера - по банков път:

СДРУЖЕНИЕ "ФОТОКЛУБ - ОСМО ИЗКУСТВО"

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN:
BG02FINV91501017018706

BIC: FINVBGSF

 

ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТАКСАТА УЧАСТИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДО 4 МАЙ 2018 год!

 

Таксата участие включва:

 • Участие във фотосесията на открито с Битовата група за автентичен фолклор към НЧ "Г.Стайков" от с. Мугла
 • Творчески съвети и техническа помощ от лектора Генчо Петков ф.х.AFIAP
 • Съвети и техническа помощ от Лили Кръстева - професионален осветител и оператор отDedolight
 • Използване на осветление dedolight и обективи Sigma по време на фотопленера.
 • Обсъждане на направените снимки и постигнатите резултати от участниците в пленера.
 • Анализ и технически препоръки за кадрите на всеки автор.

Цената не включва:

 • Транспорт
 • Нощувки
 • Лични разходи
 • Закуски, обеди и вечери
 • Offroad обиколката планирана за 6 май 2018 г.

Преференции:

 • Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационно осветлениеDedolight - преносими комплекти с автономно захранване.
 • Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационна техника и аксесоари Sigma, Blackrapid, Joby - при подадена предварителна заявка.
 • Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационни планинарски раници Lowepro и стативи Joby по  време на снимачния процес - при подадена предварителна заявка.
 • Всички участници в пленерите на фотоклуб "Осмо изкуство" получават право да поръчат безплатно клубна   карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.
 • Възможност за използване на панорамна глава за 360 градуса панорама от Benro - при подадена предварителна заявка.
 • Демонстрационните продукти на Lowepro, Joby и Dedolight ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.
 • Продуктите на Sigma, Dedolight и Joby са предоставени за пленера с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД.

Авторски права
Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.

 

Забележка
Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на пленера.

Организаторите не извършват, не съдействат и не осигуряват транспорт на участниците, настаняване/ нощувки и изхранване.

 

За повече информация:

02 444 26 61