ФОТОПЛЕНЕРИ

ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО”, SIGMA И ОЛИМПУС

ПРОЛЕТ В ПАРК "ВРАНА"

ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО", SIGMA И ОЛИМПУС

6 АПРИЛ 2019 ГОД.

Организатори: 

- Сдружение Фотоклуб "Осмо Изкуство"

- ТА Стил Травел

Със съдействието на:

- Olympus България

- Фотографски системи - официален дистрибутор на SigmaBlackRapidLensCoat и Rotolight за България

- PhotoShop.BG - партньор на Фотоклуб "Осмо изкуство" за програмата Клубни карти


Предлагаме на Вашето внимание една разходка в парк „Врана" в разгара на пролетта. Това е момента от годината когато в парка могат да бъдат видяни най-много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, други са се отдали на брачни игри, а някои за кратко са спрели за почивка при своята пролетна миграция.  

Какво можем да снимаме в парк "Врана" в разгара на пролетта? По това време в парка „Врана" могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Със сигурност на хранилките-станции ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите макар и редовни посетители на хранилките са и големият пъстър кълвачсредният пъстър кълваччерешаркатазеленикатащиглецътсойката .... Около хранилките: поен дроздимелов дроздкосчервеногушкабяла стърчиопашка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястребмалкият ястребмишеловътдърволазкатажълтоглавото кралче, дългоопашатият синигерчерният кълвачзеленият кълвачсирийският пъстър кълвачи др. По това време в парка се задържат прелетници като соколът орко, папунякът и др. Ще са разцъфнали няколкото магнолии на парка, а игликата ще е застлала килим в цялата си гама от багри. 

По алеите на парка очакваме да има и възможности за любителите на стрийт фотографията. Който желае може да си доведе и модел за снимане на фона на красивите гледки в парка. 

Партньорите на фоторазходката в лицето на Олимпус България и Фотографски системи - официален дистрибутор за България на Sigma Corporation Japan ще осигурят за участниците във фоторазходката подходяща техника за снимане на птици и диви животни. Фотографски системи предлага на участниците възможност да тестват и продукти на другите марки, които фирмата представлява на българския пазар, а именно ремъци за фотоапарати BlackRapid, маскировъчни укрития и калъфи за обективи LensCoat, преносимо диодно осветление Rotolight за тези, които си водят модел за портретна фотография в парка и др. Повече информация за осигурената техника и за начина, по който може да я заявите за ползване ще намерите в края на програмата.

Осигурена е подходяща техника за фоторазходката със съдействието на Sigma и Олимпус България.

 

ПРОГРАМА

08:00 ч. - събиране на входа откъм стопанството на парка Врана - отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София.

08:15 - 08:45 ч. - запознаване с предоставената техника и раздаване на тестовите продукти на желаещите.

08:45 - 16:00 ч. - Време за разходка и снимане в парка. Около обяд е възможно желаещите да се съберем за обяд и/или кафе в заведението на входа на парк "Врана".

 

За групата е осигурен безплатен и извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители в 10 ч.). 

Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 16:00 ч. на мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

 

Осигурена техника от Олимпус България

Фотокамери

- Е-M1X

- E-M1 Mark II

- E-M10 Mark II

- E-M10 Mark III

- E-M5 Mark II

- PEN-F

 

Обективи

- M.ZUIKO DIGITAL ED 300 mm 1:4.0 IS PRO

- M.ZUIKO DIGITAL 1.4X TELECONVERTER MC‑14

- M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150 mm 1:2.8 PRO

- M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8 MACRO

- M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150 mm 1:4.0‑5.6 II

- M.ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:1.8

- M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 mm 1:4.0 IS PRO

- M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑200 mm 1:3.5‑6.3

 

Осигурена техника от Фотографски системи

SIGMA

Телеобективи Sigma за Canon и Nikon байонет.

- 150-600/5.0-6.3 DG OS HSM SPORTS

- 150-600/5.0-6.3 DG OS HSM CONTEMPORARY

- 100-400/5.0-6.3 DG OS HSM CONTEMPORARY

- Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

- Mount Converter Sigma MC-11 - адаптер за обективи на байонет Canon към Sony E-mount - за участниците с безогледални пълноформатни фотоапарати Sony

- Укрития и камуфлажи за обективи LensCoat

 

ДРУГИ

За придружителите и тези, които искат да наблюдават птиците ще има осигурени и бинокли и зрителна тръба.

 

Програмата включва:

- Представяне и запознаване с предоставената от Олимпус България и Фотографски системи ООД фотографска техника

- Тест на продуктите предоставени от Фотографски системи и Олимпус България

- По време на фоторазходката - Разговори на тема:

- цветята и животните, които можем да видим и снимаме в парк "Врана"

- WildLife фотографията - какво трябва да знаем за нея?

- Етични норми на фотографите анималисти

- Практическа работа по време на фоторазходката в парк "Врана"

 

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Краен срок за подаване на заявка за участие - 31 март 2019 година.


Участието във Фоторазходката е безплатно за всички желаещи да участват. 

Желаещите да участват във фоторазходката, трябва да попълнят онлайн формата за записване и след това до 1 работен ден ще получат потвърждение, че заявката им за участие е приета. 

Записването може да стане ТУК!

 

Преференции:

- Участниците във фоторазходката ще могат да ползват телеобективи и фотокамери Olympus

- Участниците във фоторазходката ще могат да ползват телеобективи Sigma за Canon и Nikon, както и адаптер Sigma MC-11 за обективи на байонет Canon към Sony E-mount

- Участниците във фоторазходката ще могат да поръчат за тест укритие за wildlife фотография LensCoat - с предварителна заявка при записването

- Участниците във фоторазходката ще могат да поръчат за тест обективи Sigma извън изброените по-горе, ремъци за фотокамери BlackRapid, преносимо диодно осветление Rotolight и др. - с предварителна заявка при записването

- Талон за отстъпка за продуктите предлагани от партньорите на Сдружение „Фотоклуб Осмо изкуство"

- Всички участници в пленерите на фотоклуб "Осмо изкуство" получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.

 

Авторски права

Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фоторазходката запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането и.

 

Забележка

- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях мероприятия.

- Обективите и фотокамерите, които ще бъдат осигурени за фоторазходката са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.