ИЗЛОЖБИ

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИИ НА МАРЕК И ЯДВИГА ЧАРНЕЦКИ - ГАЛЕРИЯ 13-ТО СТЪПАЛО, гр. БУРГАС


На 22 февруари 2013 г., "Сдружение Фотоклуб "Осмо изкуство" и галерия "13-то стъпало" - гр. Бургас Ви канят на откриването на "Изложба Фотографии" на световно известният полски фотограф Марек Чарнецки и съпругата му Ядвига Чарнецка:


ФИШАЙ ОБЕКТИВИТЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНО ШИРОКИ! - Марек е един от майсторите на панорамната фотография в световен мащаб, печелил неколкократно награди на престижния конкурс на Epson за панорамна фотография.


РИСУНКИ СЪС СВЕТЛИНА - рекламна фотография от друго измерение! Като един от малкото фотографи използващи в работата си постоянно осветление Dedolight, Марек знае как да рисува със светлината!


ПЪТЯТ! Една изложба на съпругата на Марек - Ядвига Чарнецка, която е и негов сътрудник в работата му. Ето какво казва авторката за тези фотографии - "Пътят" е началото на серия от метафори, отнасящи се до пътя, които играе важна роля в живота на всяко човешко същество.


Очакваме Ви на 22 февруари /петък/, В 18,30 ч. в галерия "13-то стъпало" , гр. Бургас. Изложбата се осъществява с любезното съдействие на "АртЕкспрес" и "Фотографски системи" ООД.


Повече за авторите и техните творби:


Марек Чарнецки е роден през 1956 година в Жельона Гора, Полша. Той е артист-фотограф, член на Асоциацията на полските артисти-фотографи и  принадлежи към елитна група именити фотографи, членове на Асоциацията на професионалните фотографи (Великобритания). Той е член и на Международната асоциация на панорамните фотографи (САЩ), на Британския институт за професионална фотография (Великобритания), на Федерацията на европейските фотографи и др. Носител е на многобройни награди, включително шест статуетки "Британски Оскар" (за 2002 г., 2003 г., 2004 г., 2005 г. и  2011 г.). Това е най високото отличие, връчвано от Британската асоциация на професионалните фотографи за най-добрите постижения в съвременната професионална фотография - креативност и творчество без граници. От 1992 г. има свое собствено фотографско студио, където комбинира страстта си към фотографията с усилена работа. Посветен е на разширяването на обхвата на творческите дейности за професионално фотографско развитие, които се използват в практиката.
Благодарение на своята работа, Марек не спира да бъде източник на нови предизвикателства. Създател на много фотографски проекти. Автор е на фотоалбуми, работи с издателски къщи в Полша, Германия, Великобритания и Дубай. Лектор е на семинари в областта на рекламната фотография в Русия, България, Румъния и Украйна. 
Негови творби са включени в много частни колекции. 
За повече информация моля посетете www.gigapano.eu

Ядвига Чарнецка "Пътят" е началото на серия от метафори, отнасящи се до пътя, които играе важна роля в живота на всяко човешко същество. Алегорията "Пътят" предизвиква много размисли, разкрива много истини. Пътят на автора не е само място. Той е и претекст за изразяване на мисли и емоции. Серията "Пътят" прави опит да улови мига. Тя е търсене на приликите в съставните части на човека и природата, както и стремеж към нещо и търсенето на нещо, което е покана за крачка напред.
Ядвига Чарнецка е родена през 1963 г. в Бидгошч. Тя е фотограф, член на Асоциацията на полските артисти-фотографи. Нейната фотографска кариера започва през 90-те години на миналия век. От 1992 г. тя работи като графичен дизайнер - създава множество фотографски албуми с фокус върху графичния дизайн. Очарована е от създаването на фотографско изображение с елементи на абстрактност и дори свръхестественост. Търси вдъхновение в заобикалящото ни среда. За нея водата, пясъкът и движението са идеална основа за надграждане на изображението. Тя обича да се спира върху кадри, създадени от природата, в макро размер и с архитектурни елементи. Творческата й работа комбинира чиста фотография с разнообразни пластични, умело подбрани изразни средства. По този начин тя създава светове, в които кани наблюдателя. Активно участва във фотосесиите на своя съпруг, като в същото време е и негов мениджър. 
За повече информация посетете www.czarnecka.com.pl