ИЗЛОЖБИ

ПЪТЯТ! - ФОТОИЗЛОЖБА НА ЯДВИГА ЧАРНЕЦКА

 

"ПЪТЯТ" - ФОТОИЗЛОЖБА НА ЯДВИГА ЧАРНЕЦКА - 20 - 30 юни 2013.

ОТКРИВАНЕ 20:00 ч. на 20 юни 2013 г. във Фотосинтезис Арт център.

 

ПЪТЯТ! Една изложба на Ядвига Чарнецка - съпругата на известния полски рекламен фотограф Марек Чарнецки. Ядвига е пълноправен сътрудник в работата на мъжа си, като графичен дизайнер на неговите проекти. Сега тя представя една своя идея за "Пътят", които играе важна роля в живота на всяко човешко същество".

 

"Пътят" е началото на серия от метафори, отнасящи се до пътя, които играе важна роля в живота на всяко човешко същество. Алегорията "Пътят" предизвиква много размисли, разкрива много истини. Пътят на автора не е само място. Той е и претекст за изразяване на мисли и емоции. Серията "Пътят" прави опит да улови мига. Тя е търсене на приликите в съставните части на човека и природата, както и стремеж към нещо и търсенето на нещо, което е покана за крачка напред.

 

Ядвига Чарнецка е родена през 1963 г. в Бидгошч. Тя е фотограф, член на Асоциацията на полските артисти-фотографи. Нейната фотографска кариера започва през 90-те години на миналия век. От 1992 г. тя работи като графичен дизайнер - създава множество фотографски албуми с фокус върху графичния дизайн. Очарована е от създаването на фотографско изображение с елементи на абстрактност и дори свръхестественост. Търси вдъхновение в заобикалящото ни среда. За нея водата, пясъкът и движението са идеална основа за надграждане на изображението. Тя обича да се спира върху кадри, създадени от природата, в макро размер и с архитектурни елементи. Творческата й работа комбинира чиста фотография с разнообразни пластични, умело подбрани изразни средства. По този начин тя създава светове, в които кани наблюдателя. Активно участва във фотосесиите на своя съпруг, като в същото време е и негов мениджър. 
За повече информация посетете www.czarnecka.com.pl